Gravsten

En gravsten är ett minnesmärke under en lång tid. En gravsten berättar om den som ligger i graven eller bara med namn bekräfta vem som är gravsatt. Innan en gravsten eller annat minnesmärke får resas på graven skall det godkännas av Kyrkogårdsförvaltningen.

Beroende på vilket material, färg och form som väljs varierar uttrycket från sten till sten och är ett personligt val.

Både materialet och placeringen av stenen på kyrkogården påverkar framtida underhåll samt hur stenen kommer att se ut vid torrt respektive vått väder och i slutänden är det upp er som kund att välja den kombination som passar era önskemål bäst.

Som inspirationskälla inför valet av gravsten kan ni läsa skriften ”Stenar berättar”. Välkommen in och hämta ditt exemplar hos oss.

Vi samarbetar med O.Nilssons Sten.

Gravsten i glas – Modernt alternativ till traditionell gravsten

Nu finns ett nytt och mycket vackert alternativ till den vanliga gravstenen – en glasgravsten i egen design. En fantastiskt vacker gravsten i glas som fångar och reflekterar ljuset under dygnets olika skiftningar, på ett sätt som en traditionell gravsten inte gör.

Glaset är transparent och låter sol och skugga spela över ytan på ett mycket effektfullt sätt.

Glasgravstenen upplevs som ljus och lätt där den står på begravningsplatsen. Motivet år ljusbeständigt och är lika vackert från båda sidor.

Alla glasgravstenar tillverkas i Glasriket

Glasriket i Småland är centrum för design och tillverkning. En vanlig gravsten i glas väger 35 kg och mäter 50 x 70 cm. Det finns redan många färdiga motiv och former att välja mellan.

Det är också möjligt att ta fram en gravsten i egen design, i samarbete med skickliga formgivare och hantverkare.

Vi erbjuder dessa vackra och unika glasgravstenar genom vår samarbetspartner Glasgravsten Sweden AB.

QR-bricka på gravsten

Alla som har en närstående som gått bort har nu möjlighet att ge tillgång till fina minnen genom bilder, musik, filmer och dokument via en QR-bricka på gravstenen. QR-brickan skannas med hjälp av en mobiltelefon eller surfplatta. Man kan då se, läsa och lyssna på obegränsat med information. Bland annat bilder, filmer och sånger. En minnessida som man enkelt och smidigt skapar själv.

Beställ QR-brickan här